perjantai 24. lokakuuta 2014

Hyvin Vedetty

Huomioita kuluneelta viikolta:
- Pyykki on uusiutuva luonnonvara. Vaikka sitä kuinka pesee, niin jostain niitä pyykkivuoria mystiseseti vyöryy kylpyhuoneeseen odottamaan pesuaan. Ja jos niitä ei pääse muutamaan päivään perkaamaan, niin ne vyöryvät kyllä ulos sieltä kylpyhuoneestakin. Jos voisin jonkun kotityön ulkoistaa, niin se olisi se pyykki. Vapaaehtoisia? Luontaisetuna jatkuvan sirkuksen seuraaminen. Ja lupaus siitä, että hommat eivät lopu kesken.
- Älä odota, että rikki mennyt kuivausrumpu korjaantuisi ajatuksen voimalla. Tuohon puuhaan kun ei jeesiä saa muualta, kuin kodinkoneeliikkeestä.
- Älä ikinä fiilistele etukäteen, että tuleva Linna-keikka on pala kakkua. Ne eivät ole sitä ikinä. Ahdistus iskee siellä osaston seinien sisäpuolella. Sekunnit tuntuvat minuuteilta, minuutit tunneilta ja sitä rataa. Bonuksena lapsi, joka on sitä mieltä, että kaikki työntekijät lähistöllä ovat lääkäreitä. Ja jokainen heistä on "tyyyyhmääää" ja heitä sietää heittää mielikuvitushillolla.
- Osta AINA etukäteen valmiiksi eväät niille Linna-keikoille. Jos et, tiedossa on parin päivän paasto. Koska a) et ehdi syömään b) et keksi mitä haluaisit syödä, jos satut ehtimään tekemään kolmen minuutin täsmäiskun kahvilaan. A ja B johtavat eittämättä Linnapäivien pituiseen paastoon.
- Luota omaan fiilikseen; jos tuntuu siltä, että lapsi on epäkunnossa, kuuntele sitä omaa sisäistä ääntäsi. Älä odota, että joku ulkoinen voima, salama taivaalta, tai puhelinsoitto kertoisi, että nyt kannattaa tehdä muutakin, kuin vain toivoa. Panttasimme Topon kanssa monta päivää uuden lääkekuurin aloituksen kanssa. Koska emme olleet ihan varma, onko vikaa pojassa, vai omien korvien välissä. Pikapuhelu lääkärin kanssa antoi vahvistusta tuntemuksillemme, joita lopulta komppasi myös koulun opettaja. Uusi kuuri aloitettu, Topon planeetat taas paremmassa asennossa.
- Valmistaudu talveen etsimällä ajoissa toppavaatteet-hanskat-rukkaset-pipot-toppakengät. Homma on ihan sieltä, kun sitä teet samalla, kun yrität pukea kahta lasta niihin "jemmassa oleviin" talvivermeisiin. Kellon kertoessa, että bussipysäkille olisi kannattanut lähteä minuutti sitten. Mikäli ei halua yhdistää työmatkaa päivän ensimmäiseen intervalli-juoksupyrähdykseen.
- Tyhjennä käsilaukkusi tasaisin väliajoin. Tällä viikolla avaimia kaivellessa vastaan on tullut mm lapsen kommunikointikansio (miten niin kansio väärässä paikassa), risteilyltä kotiin tuotu olutpurkki, kaksi paria hanskoja. Ne hanskat olisi ollut kiva löytää siinä vaiheessa, kun heitimme Linnan ympäristössä Edwardin kanssa "ajantappolenkkiä". Koska voin kertoa, että viimassa käsille tuli kylmä. Pluspisteitä siitä, että lapsella oli sentäs hanskat kädessä.
- Lähde töistä ajoissa. Liikennevalot eivät toimi ajatuksen voimalla. Korkkareissa ei ole kiva juosta. Jos et siis halua hyödyntää työpaikka-bussipysäkki väliä yhdellä lisä-intervalli-juoksuharjoituksella.
- Ole itsellesi vähän armollisempi. Kun pää on jäässä ja kroppa painaa tonnin, ei ehkä ole ihan pakko lähteä salille, vain koska viikon jumppakalenteri näyttää miinus yhtä kertaa.

Niin, tänään aion olla itselleni armollinen. Kaivaa loput laivan tuliaiskarkeista kaapista. Avata pullon viiniä. Katsoa miehen kanssa telkkaria. Syödä niitä karkkeja. Juoda sitä viiniä. Antaa koko perheelle läjän reippauspisteitä siitä hyvästä, että tästä viikosta selvittiin.
- Edward nukkui hienosti sataan piuhaan kytkettynä. Selvisi hienosti "nipsaisusta", eli verikokeesta, joka kuitenki piti hänestä ottaa.
- Sampu kävi nätisti tekemässä tarvittavat tehtävät neuropsykologin ja puheterapeutin kanssa.
- Topo on jaksanut hienosti koulussa, vaikka planeetat ovat olleet jossain määrin vinksin vonksin.
-  Ja mies on yrittänyt parhaan taitonsa mukaan pienentää sitä pyykkivuorta. Ruokkia pesuetta äiti-ihmisen ollessa "linnakeikalla". Pukea kotona olevia lapsukaisia lämpimästi. Ja ehtinyt kukkakaupan kautta kotiin; kun hänelle nyt vain sen kaupan ohi ajaessa tuli sellainen fiilis, että vaimo voisi juuri tällä viikolla arvostaa ruusukimppua. Kiitos; hän arvosti.

Tänään, juuri kun olin lähdössä töistä, työkaverini sanoi "hyvin sä vedät". Voisin lainata lausahdusta, ja todeta, että hyvin me vedettiin.


2 kommenttia:

  1. Ei pöllönpää, sanoisin.
    Tsemppiä uuteen viikkoon! Ollaan armollisia itselle ( ja toisille).
    Marsa

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marsa. Tuo armollisuusohje on hyvä. Eritoten suluissa oleva muistutus siitä, että sitä kannattaa olla muillekin. Sinne hyvää uutta alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista