keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pieniä Suuria Iloja

Aamulla katsoin ovelta, kun Edward ja Topo painelivat koulutaksille tuhatta ja sataa. En ehtinyt kiljaista perään "varokaa liukkaita rappusia", enkä edes huutaa heippoja, ennenkuin Edward oli livahtanut taksin ovesta sisälle. Ja Topo puhjennut sydämelliseen kikatukseen kun kuljettajan puoleinen ovi oli auennut. Topo nimittäin rakastaa koulutaksinkuljettajaa. Herraa, joka kuskaa lapsukaisemme aamulla kouluun, ja päiväkotiin. Topo rakastaa herraa niin paljon, että jäisi istumaan taksiin koko päiväksi. Näin olen päiväkodilta kuullut. Sieltä on vanhempi herrasmies saapastellut taksista päiväkotiin ilmoittaakseen, että Topo ei suostu hievahtamaankaan taksin penkiltään, jatkaen lausettaan;"taitaa jäädä mulle apupojaksi".

Topo voi huutaa eteisessä kuin palosireeni. Ja juosta kulloinkin pukemisvuorossa olevaa vanhempaa karkuun, kuin gaselli savannilla. Yrittää livahtaa yläkertaan, juosta ympyrää keittiön ja ruokapöydän ympäri. Kierroksista, aamusta, ja yöunista riippuen joko käkättäen, tai kiljuen samalla.  Mutta HETI kun taksi pamahtaa pihaan, Topolla tulee tulipalokiire saada vaatteet niskaan. Topo juoksee, kuin se gaselli savannilla eteiseen, nappaa saappaat käteen, ja lähtee jahtaamaan sitä pukemisvuorossa olevaa vanhempaa. Nyt äkkiä vaatteet päälle, ettei taksi, ja se suosikkiherra vain ehdi livahtaa pihasta karkuun ilman Topoa.

Katson kun Topon suosikkikuljettaja kapuaa taksista ulos, laittaa käden Topon olkapäälle, ja alkaa jutella. "No niin Topo, mennäänpäs istumaan. Onpa sulla painava reppu, annas kun minä kannan sen". Tykkääminen taitaa olla ainakin jossain määrin molemminpuolista. Ja samalla tajuan; Topo tykkää herrasta, koska herra kohtelee Topoa "kuin normaalia". Niinkuin normaalia, pientä esikoululaista. Jolla on liian painava reppu, jonka kantamisessa pitää auttaa. Ja minuakin alkaa ainakin melkein kikatuttaa. Nämä on niitä arjen pieniä juttuja, joista tulee isosti iloiseksi.





P.S toinen arjen iso pieni juttu; Sampu saa tätä nykyä hervottomat hepulit isoveljien kotiutuessa. Ilmeisesti äidin naama alkaa tympiä. Kun taksi kurvaa iltapäivällä pihaan, Sampu laukkaa (kyllä, oikeasti laukkaa) eteiseen, hokien "se on Eee" "se on Popo". Ja kun isoveljet pääsevät ovesta sisään, niin se on tietenkin heti ensimmäisenä halin paikka. 






10 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus! Tuollaiset ihmiset kuin tuo taksinkuljettaja ovat elämän suola, niin mahtavaa, että heitä on olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Ja tuo on niin totta! Taas pisti aamuhässäkän jälkeen hymyilyttämään Topon onnellinen kikatus

      Poista
  2. Ihana juttu! Ja aivan ihana herrasmies-taksikuski, mäkin tykkään nyt hänestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! Harkisten herrasmiehelle fani-klubin perustamista :D

      Poista
  3. Joskus on radiossa tms ollut näitä "ilmianna ihana ihminen"-tyylisiä kampanjoita, joissa saa kertoa hyvästä lähimmäisestä ja hänet sitten jollain pienellä palkitaan. Toi taksikuski pitäis saada jotenkin ns. virallisesti palkittua ja saatettua kansan tietoisuuteen, koska tollanen on äärimmäisen tärkeää ja valitettavan harvinaista toisesta ihmisestä välittämistä nykyään!!! Ihana ihminen! T.Outsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin, aivan mahtava! Laitoinkin kaupungin koulukyydityksistä vastaaville sähköpostia, toivottavasti viesti löytää perille. :)

      Poista
    2. <3 liityn heti faniklubiin!
      -H

      Poista
  4. Ihana kuski ja ihanat veljekset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä ne osaa ton ihanuus homman kiitettävästi :)

      Poista