keskiviikko 8. tammikuuta 2014

linnakeikka osa yks

joskus joku instanssi, mitä luultavimmin Kela, tai vammaispalvelu, esitti meille seuraavat kysymykset puhelinkeskustelun aikana; Kuinka usein joudumme trion (tai tuolloin liene oli kysymyksessä vielä duo) kanssa olemaan puhelinyhteyksissä hoitavaan tahoon. Kuinka usein lapset ovat sairaalahoidossa. Kuinka usein he käyvät lääkärissä, ja koska heillä on seuraava lääkäriaika. (osa näistä kysymyksistä on myös erittäin tuttuja kelan lomakerallista)

No, sairaalahoitoasiaan osasin vastata nopeasti. Vaikka välillä on laukattu enemmän, ja välillä vähemmän, kodin ja osaston väliä, niin jotenkuten olen kuitenkin niissä sairaalapäivissä pysynyt kärryillä. Itse "Linnaan" soitoista ei ole mielikuvaa. Heitin keskiarvon, joka ei varmasti mennyt liikaa ylä- eikä liikaa alakanttiin. Kerran kahdessa viikossa. Ja ne käynnit… Veikkaisin, että noin keskimäärin epilepsioineen, liitännäisineen, ja kiitos infektiokierteisien pikkulapsivuosien (ja sen, että infektiot pahentavat kohtaustilannetta, joten turhaan ei kotona odoteta kolmea kuumeellista päivää), käymme lääkärissä noin kerran kahdessa viikossa. Siis vähintään.

Tuosta kyselystä viisastuneena päätin silloin aikoinani aloittaa "paremman elämän". Jälleen kerran. Myös muullakin, kuin sillä ikuisella painovahtimis-saralla (välihuomautuksena; miten voi olla, että kaikesta vahtimisesta huolimatta, se paino pikkuhiljaa meinaa nousta aina vain ylemmäs ja ylemmäs?). Ja siinä, että siivoan enemmän. Olen järjestelmällisempi. Syön enemmän kasviksia. Ja vähemmän karkkia. Menin siis, ja ostin kalenterin. Jälleen kerran. Ja päätin, että tästedes kirjaan kalenteriin joka ainoan lääkemuutoksen. Pahemmat kohtausryppäät. Jokaikisen soiton Linnaan. Jokaikisen lääkärikäynnin. Ja jokaikisen sairaalakeikan. Ja jokaikisen tulevan lääkärireissun. Löysin sen kalenterin laatikoita siivotessani jokunen viikko ennen joulua. Kalenteri taisi olla vuodelta 2009. Olin täyttänyt sitä kolmen viikon ajan.

Ilmeisesti elämä on kaiken muun lisäksi myös pitkä kasvuprosessi. Koska näiden vuosien aikana olen vahingossa kasvanut paremmaksi ihmiseksi kalenterihommissa. Minulla on seinäkalenteri. Ja se on aktiivikäytössä. Se on jopa niin aktiivikäytössä, että äitini ostaa vuosittain minulle joululahjaksi seinäkalenterin. Tietää, että se on minulle, meille, tärkeä juttu. Vähän niinkuin joku työväline. Turha luulla, että kirjaisin sinne valvottuja öitä, lääkemuutoksia, pahempia kohtausryppäitä, ja niitä lääkäriin soittoja. Saatikka pienimmän jangsterimme korvatulehdus-pissatulehdus-muuten vaan räkätauti-lääkärikeikkoja. Ei; niin täysoppinut kalenterinkäyttäjä en vielä ole. Mutta hei; olen oppinut kirjaamaan sinne tiedossa olevat lääkärireissut osoitteisiin Lastenlinna, ja Lastenklinikka. Sekä päiväkoti- ja koulupalaverit. Ja sen koska puheterapeutti tulee käymään kotona. Tämän kaiken lisäksi sieltä lukee sujuvasti, koska mies on reissussa, työ- tai omissa sellaisissa, ja vaimo omissa reissuissa. Olen parhaimpina kuukausina käyttänyt jopa tehostevärejä: punainen = pakollinen keikka, ehkä hyötyä, ei missään nimessä hupia, vihreä = on ainakin jollekin perheenjäsenelle hupikeikka.

Tänään sain ahaa-elämyksen. Voin yrittää taas olla parempi kirjanpitosaralla. Pinnistää pikkaisen lisää, eli:.

* Olemme käyneet yhden kerran Linnassa, vuonna 2014.
* Tämän lisäksi lääkäriä häiritty sähköpostitse yhden kerran vuonna 2014.
* Ja Linnan kahvilavuosi korkattu. Tietenkin. Joka lääkärireissuun kuuluu palkinto. Kahvilapalkinto.


P.S mies oli jo tekemässä äkkiliikettä paperinkeräysroskiksen suuntaan viime vuoden seinäkalenteri kädessään. Kunnes itsekin tajusi, että kalen mukana menee vuoden kirjanpito. Pare pistää siis kalenteri talteen. Ja sattumalta löytää se sitten vaikka vuonna 2017. Laatikoita siivotessa. 





2 kommenttia:

  1. Ilman seinäkalenteria ei pärjää. Kyllä niitä menoja sen verran piisaa. Minulla unohtuisi esikoisen hammasrautalääkärit ihan heittämällä Valon menojen keskellä, jos niitä ei olisi merkitty kalenteriin. Viime vuonna minä jopa piirsin kalenteriin symbolikuvia: esikoisen menoille oli omat symbolit, Valon menoille omat jne. Se auttoi, kun esim. Linnasta soitettiin, että voitteko tulla silloin ja silloin. Nopealla vilkaisulla kalenteriin näin, kenen meno on milloinkin ja voidaanko tulla. Ne päällekäin sovitut menot (tai lähinnä niiden peruminen) ovat nimittäin melko noloja... (nimimerkillä: kokemusta on) Nojoo. Töihin menon jälkeen en ole jaksanut piirrellä. Kunhan nyt rustaan nopeasti edes jotain. :)
    Kohtausten merkitsemisestä luovuin siinä vaiheessa kun tahti alkoi olla kymmeniä per päivä. Jos ne haluaisi kirjata, tarvittaisiin jonkinnäköistä tukkimiehen kirjanpitoa 24/7. Ihan kaikkeen sitä ei jaksa revetä.

    Edelleen: tsemppiä reissuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho, sä olet siis jonkinsortin kalenteri-pro. Ehkä munkin pitäisi ottaa käyttöön joku tuollainen symboli-systeemi värikoodien lisäksi. Jotenkin elävästi tulee nyt mieleen yksi joulukuinen päivä, kun totesimme, että yhden kanssa pitäisi olla kuntsarissa omassa kaupungissa, ja toisen kanssa Linnassa samaan aikaan… Lohdullista kuulla, että muillekin sattuu, ja taphtuu

      Poista